Abmeldebescheinigung?

afbeelding van Jelle

Slecht nieuws! Nu ja... soort van. Zoals je je misschien herinnert had ik voor mijn aankoop opgezocht welke papieren je nodig had voor een wagen te importeren in België. Het uitschrijvingsbewijs was hier niet bij. Ik kocht dus met een gerust hart een Mini Monza bij The Little Car Company zonder het Duitse uitschrijvingsbewijs. The Little Car Company is een Nederlands bedrijf, maar ze hadden deze Mini aangekocht in Duitsland. Voor de douane maakt niet uit waar de wagen gekocht werd, maar wel waar deze het laatst werd ingeschreven. Wat blijkt nu, je hebt inderdaad je uitschrijvingsbewijs niet nodig voor het importeren van een wagen, met één uitzondering... Wanneer de wagen uit Duitsland wordt geïmporteerd.

Ik dan maar beginnen mailen met de "zulassungsstelle" in Dusseldorf. De zulassungsstelle is het Duitse equivalent van de DIV hier in België. Ik had voor Dusseldorf gekozen omdat dit nog relatief dicht bij de grens van België ligt. Moest het dan nodig zijn om er naartoe te gaan, was dit een drietal uren rijden. Ik kreeg een zeer vriendelijke mail terug (al het mailverkeer was in het Engels, mijn Duits is hiervoor niet goed genoeg). Ze zeiden me dat ik contact op moest nemen met de zulassungsstelle in Kiel, omdat de wagen hier origineel was ingeschreven. Dus stuurde ik mijn mail door naar de zulassungsstelle in Kiel. Van hun kreeg ik dan weer het antwoord dat ik in Plön moest zijn, omdat de wagen hier was ingeschreven toen hij nog in Duitsland was.

Ik dan maar weer mijn mail verder sturen naar de zulassungsstelle in Plön. Ik had tot hier toe altijd antwoord gekregen dezelfde dag, of binnen één werkdag, maar van Plön... Niets, noppes, nada. Ik heb ze minstens 4 mails gestuurd, maar geen antwoord. Plön is bijna zeven uur rijden voor me, en dat voor een enkele rit. Dit is dus niet iets dat je zomaar in één dagje kan doen. Gelukkig zit er iemand bij mijn vriendin in de klas die oorspronkelijk uit Duitsland komt, en dus ook vloeiend Duits spreekt. Zij wou wel eens bellen voor me. Geweldig sympathiek van haar! Daar vertelde ze haar dat ze mijn mails wel degelijk hadden aangekregen, en zelfs hadden proberen terug te sturen, maar telkens één of andere foutmelding kregen. Ze verstuurde de Abmeldebescheinigung (het Duitse uitschrijvingsbewijs) dan maar naar haar. Dit lukte zonder problemen, en nu heb ik dus de digitale versie van het uitschrijvingsbewijs in handen!

Uit deze uitleg lijkt het precies allemaal nogal vlot te zijn verlopen. Maar ik kocht de auto op 9 september 2011, en ondertussen zijn we 18 december 2011. Mijn raad aan mensen in dezelfde situatie als mij is dus: bellen! Mensen in Duitsland zijn ongelooflijk vriendelijk en behulpzaam, en ze willen je helpen met alle plezier. Nu moet ik dus met mijn papieren naar de douane, vervolgens naar de keuring voor een gelijkvormigheidskeuring, dan voor een gewone keuring, en ten slotte de eigenlijke inschrijving. Jammer genoeg heb ik nu een drukke week voor de boeg en zal het dus moeten wachten tot de kerstvakantie voordat ik naar de douane zal kunnen gaan. Ik hoop dat van nu af aan alles heel wat vlotter zal gaan. Ik hoop binnen een maand of drie met mijn Mini de baan op te mogen!

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Syntax highlight code surrounded by the <pre class="brush: lang">...</pre> tags, where lang is one of the following language brushes: as3, applescript, bash, csharp, coldfusion, cpp, css, delphi, diff, erlang, groovy, jscript, java, javafx, perl, php, plain, powershell, python, ruby, sass, scala, sql, vb, xml.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.
j
7
k
K
4
m
Enter the code without spaces.