Geïmporteerd!

afbeelding van Jelle

Weer een stapje verder in het inschrijvingsproces van mijn Mini. Ik ben naar de douane gegaan met al mijn papieren, inclusief het afgedrukte kopij van het Duitse uitschrijvingsbewijs. Het eerste wat de douanebeambte me vroeg toen ik deze kopij afgaf was: "Heb je het origineel niet?". Mijn hart sloeg minstens een slag over. Ik had net meer dan 3 maanden moeten wachten voordat ik deze kopij in handen kreeg. En nu dacht ik dat dit zelfs niet voldoende zou zijn. Dus ik antwoord met een bang stemmetje: "Nee...". "Oh geen probleem, dan doen we het hier wel mee". Oef! Ik dacht even dat ik helemaal naar Duitsland zou moeten rijden. Gelukkig was dat niet het geval. Na twee minuutjes binnen en buiten, een vignet 705 en een aantal stempels rijker, én een Mini die nu officiëel in België stond.

Even later kreeg ik van miniman_78 op het Onafhankelijk Mini Forum België te horen dat je het gelijkvormigheidsattest ook kan verkrijgen via EuroCoc. Een site die, indien je ze een kopij van je papieren stuurt, je tegen en prijsje het gelijkvormigheidsattest van je wagen bezorgt. Omdat ik toch nog ietwat wantrouwig ben tegenover internetbedrijven, en omdat ik de Belgische wetgeving niet vertrouw, wacht ik nog even af tot miniman_78 met zijn papier naar de keuring is geweest. Indien dit allemaal in orde blijkt te zijn ga ik mijn gelijkvormigheidsattest ook via deze site bestellen. Miniman_78 moest maar 11 dagen wachten op zijn attest. Dit is helemaal niet lang vergeleken met de 6 weken tot 3 maanden die je moet wachten indien je een aparte gelijkvormigheidskeuring ondergaat. Laat ons hopen dat dit papier dus volledig in orde is. Dan kan ik hopelijk tegen april de baan op.

Ondertussen vroegen steeds meer mensen me naar mijn Mini. Voorlopig had ik er nog geen enkele foto van, dus ben ik vandaag foto's gaan maken van de Mini. Deze foto's kan je hieronder bewonderen ;-) .

Photo's: 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Syntax highlight code surrounded by the <pre class="brush: lang">...</pre> tags, where lang is one of the following language brushes: as3, applescript, bash, csharp, coldfusion, cpp, css, delphi, diff, erlang, groovy, jscript, java, javafx, perl, php, plain, powershell, python, ruby, sass, scala, sql, vb, xml.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.
d
Y
4
j
V
R
Enter the code without spaces.