Keuring

afbeelding van Jelle

Vandaag ben ik met de Mini naar de keuring gegaan. Aangezien het de eerste keer is dat deze wagen in België naar de keuring ging, en er dus nog geen Belgische papieren of verzekering voor bestond, heb ik dit moeten doen met garageplaten. Hiervoor wil ik ook ineens Garage Koeklenberg bedanken. Zij zijn met mij naar de keuring gereden en hebben me ook verder geholpen (hierover later meer).

We hadden afgesproken om 10u45 om te vertrekken vanuit Vremde (Boechout) richting de keuring in Malle. We hadden hier een afspraak om 11u30 voor een "keuring voor verkoop", aangezien dit de eerste keer is dat de wagen werd gekeurd in België. Een trip van een kleine 30km. Een leuke afstand dus voor een eerste keer met de Mini te rijden. Ik had er al wel een testrit mee gedaan voordat ik hem had gekocht, maar dat was ondertussen weeral zo lang geleden... Het rijden met de Mini bezorgde me zo mogelijk nog meer plezier dan ik me van de testrit kon herinneren.

Op de keuring aangekomen mochten we iedereen voorkruipen aangezien we een afspraak hadden. Niet dat dit echt nodig was want het was eigenlijk best wel rustig (zéker als je bedenkt dat het krokusvakantie is). Ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat ik een beetje bevooroordeeld naar de keuring was vertrokken. Dit was de eerste keer dat ik naar een keuringstation ging, maar ik had al wel veel verhalen (en meestal geen positieve) gehoord over de keuring. Ik had dus geen al te hoge verwachtingen met betrekking tot de vriendelijkheid. Maar al gauw werd mijn ongelijk bewezen. Het komt misschien ook deels door de charme van de wagen, maar iedereen was super vriendelijk tegen me.

Bij de eerste vragen die me gesteld werden kreeg ik het wel even warm:
"Hebt u een verbanddoos?"
- "Euh, nee..."
"En een onderhoudsboekje?"
- "Euh... Nee dat heb ik ook niet."
"Een tweede sleutel?"
- "Euh, ja dat wel, maar die heb ik niet bij..."
Dit bleek echter allemaal geen probleem te zijn voor de keuring zelf. Gelukkig. De rest van de keuring verliep heel vlot. Zoals ik al zei zeer vriendelijke mensen! Aan het einde van de keuring bleek ik echter toch een rode kaart te hebben. De lichten stonden te laag afgesteld. Ik natuurlijk niet helemaal tevreden, maar de mensen op de keuring doen ook alleen maar hun werk. Wij dus terug met de Mini naar Garage Koeklenberg in Schoten, zo'n 20km verder. Achteraf gezien vond ik het dus eigenlijk niet zo héél erg, want dit betekende dat ik nog meer mocht rijden met mijn Mini.

In de garage aangekomen werden mijn lichten op een kwartiertje afgesteld en we konden weer richting keuring voor de herkeuring van mijn Mini. Hopla, nog eens een ritje van 20km. Deze keer waren we op 5 minuten binnen en buiten bij de keuring met een groene keuringskaart in mijn handen! Op de rit naar huis, die weer eens 30km was, merkte ik opeens dat de naftbak wel heel erg leeg was. De laatste paar kilometers waren dus redelijk spannend, maar de Mini bleef zonder problemen verder bollen. Jammer genoeg was toen ik goed en wel terug was van de keuring de verzekeringsmaatschappij al gesloten. Dit betekent dat ik volgende week tijd moet zien te vinden om mij verzekering en inschrijving in orde te brengen. Eens die in orde zijn, kan ik naar hartelust rondrijden met mijn Mini. Maar de eerste 100 kilometers heb ik er vandaag al mee gereden. De Mini belooft me nog veel plezier te brengen, en hopelijk kan ik vanaf volgende weer er de baan mee op!

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Syntax highlight code surrounded by the <pre class="brush: lang">...</pre> tags, where lang is one of the following language brushes: as3, applescript, bash, csharp, coldfusion, cpp, css, delphi, diff, erlang, groovy, jscript, java, javafx, perl, php, plain, powershell, python, ruby, sass, scala, sql, vb, xml.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.
N
y
y
A
9
6
Enter the code without spaces.